Cum va incepe scoala in septembrie?

„Cel mai bun scenariu va fi cu unii dintre elevi la scoala si altii la cursuri online”, spune Monica Anisie
„Toate scenariile pe care Ministerul Educatiei le are in vedere tin cont de recomandarile Ministerului Sanatatii. De aceea, am realizat un grup de lucru interministerial, Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, pentru a pune la punct aceste scenarii. Deja in spatiul public, partenerii educationali au prezentat cateva din discutiile pe care le-am avut in acest grup, si asa cum se stie cel mai bun scenariu va fi, daca Ministerul Sanatatii va face aceasta recomandare, va fi acela in care unii dintre elevi vor fi la scoala, iar altii vor urmari cursurile online, urmand sa faca rocada, in functie de situatia epidemiologica.
Repet, toate scenariile privind reluarea cursurilor au in vedere situatia epidemiologica, care nu este una tocmai buna. As face un apel catre populatie sa respecte regulile de ditantare fizica, sa poarte masca si sa nu fie o gluma acest virus pentru ei”, a spus Monica Anisie, conform stiriedu.ro.
Din bugetul Ministerului Educatiei a fost lansata o achizitie de 250.000 de tablete pentru Scoala Online, care vor fi distribuite elevilor „in functie de prioritati”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.
In perioada martie-iunie, in care elevii au facut lectii online, peste 40% nu au avut acces la acestea, din cauza lipsei de dispozitive electronice conectate la Internet.
Daca ministerul nu va oferi gratuit elevilor si profesorilor laptopuri sau tablete conectate la Internet, scoala online va incalca dreptul elevilor la educatie obligatorie si gratuita, drept garantat de Constitutia Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *