Sub motto-ul,, Citim împreună “ în data de 15 februarie 2022 în toate unităţile scolare din învăţământul preuniversitar din ţară se va sărbători Ziua Naţională a Lecturii.

Scoala noastră a dat startul mult mai devreme, încă din decembrie, la o ampla campanie prin care elevii au fost îndrumaţi să citească.

Imprumutate de la biblioteca scolară sau citite din biblioteca personală  cărţile au fost prezentate săptămâna aceasta şi celorlaţi colegi. Pe lângă aceste prezentări au avut loc şi  dezbateri , recomandări, discuţii despre autori sau opere literare.

Cei mici,de grădiniţă sau ciclu primar, care n-au învăţat încă să citească, s-au deplasat la biblioteca şcolară unde li s-au citit  poveşti interesante.

Şi pentru că cei mici au înclinaţie naturală spre joc, am încercat să-i îndrumăm spre jocul de rol, fiind bine cunoscut faptul că jocul de rol este un instrument esential al învăţării, stimulând latura emoţională, limbajul sau abilităţile motorii, fiind foarte important în dezvoltarea inteligenţei. Elevii mici au vizionat în biblioteca şcolară şi piese de teatru care au tratat aceste poveşti lecturate de bibliotecar